OMGEVING

Uithuizen

Uithuizen is een dorp dat ligt boven in Groningen vlak bij de Eemshaven. Vanaf Uithuizen kunt u makkelijk alle kanten op dit kan per OV, fiets of de auto. Uithuizen is voorzien van meerdere grote winkels zo is er om de hoek een Albert Heijn en een paar 100 m verder op een Jumbo, Lidl en een Aldi. 

Foto: Ziegler Branderhorst

Menkemaborg

In de omgeving van Uithuizen zijn ook diverse fietsroutes en leuke bezienswaardigheden waaronder de Menkemaborg. De Menkemaborg is een kasteelmuseum met een prachtige tuin en restaurant, gelegen in Uithuizen.

Foto: Menkemaborg.nl

Eemshaven

De Eemshaven is een overslaghaven, gelegen in de gemeente Het Hogeland in de provincie Groningen en is de grootste zeehaven van Noord-Nederland. Ze ligt aan de westelijke oever van de Eemsmonding, een zee-arm waar de Eems uitstroomt in de Noordzee. Vanaf Uithuizen is het ongeveer 15 min. rijden naar de Eemshaven.

Foto: Nieuwsblad Transport

Borkum

Het Duitse eiland Borkum is het meest westelijke en tevens het grootste eiland van de Oost-Friese Waddeneilanden. Het eiland ligt voor de kust van de Nederlandse provincie Groningen en maakt deel uit van het landkreis Leer in Oost-Friesland in Nedersaksen.

Foto: Eemsdelta

Noorwegen

Vanaf 2022 is het mogelijkom met de boot vanaf de Eemshaven naar Noorwegen te reizen. Elke week steekt het schip zes keer de Noordzee over. Drie keer van Groningen naar Kristiansand, en drie keer van Kristiansand naar Groningen.

Foto: Visit Norway

Zwembad De Dinge

Zwembad De Dinge is een openluchtzwembad in Uithuizen. Het zwembad heeft 3 zwembaden: een wedstrijdbad met een hoge en lage duikplank, recreatiebad met een 40 meter lange waterglijbaan en 2 kleine waterglijbanen en een peuter/kleuterbad. Achter de baden is een zonneweide waar je lekker kan zonnen, relaxen of een balletje trappen.

Foto: Facebook Zwembad De Dinge

Fiets en wandelroutes

Er zijn in de omgeving van Uithuizen verschillende mooie fiets en wandelroutes te vinden. Kies bijvoorbeeld voor een fietsroute door het buitengebied rondom Uithuizen langs het waddengebied of voor een ommetje door het dorp langs bijzondere locaties.

Foto: Michel Spreeuwers (Ontdek Noord Groningen)

Hotel Gids

De plek waar je alle informatie kunt vinden over ons hotel, de omgeving, restaurants en winkels.